Депутатите спряха проекта на център за онкоболни деца

Депутатите спряха проекта на център за онкоболни деца | StandartNews.com

София. Мнозинството в парламента отхвърли предложение в бюджет 2014, което целеше отделяне на 4.5 млн. лв. за изграждане на Национален център за възстановяване и рехабилитация на деца с онкологични заболявания, чрез целева субсидия за капиталови разходи за Община Костинброд. Това съобщи Фокус.

Томислав Дончев и група народни представители от ГЕРБ отправиха предложението. 182 народни представители участваха в гласуването. От тях 79 бяха „за", 97 гласуваха „против", а 6 се въздържаха. Тези, които подкрепиха предложението със "за", бяха от парламентарните групи на ГЕРБ и „Атака". 70 депутати от Коалиция за България бяха "против" предложението, а трима се въздържаха.

„В никакъв случай няма логични аргументи за това, което се случи", каза Дончев от парламентарната трибуна. От своя страна Десислава Атанасова от ГЕРБ възрази срещу Мая Манолова. „С колегата Томислав Дончев искахме да има поименно гласуване на предложението за отделяне на средства за изграждане на Национален център за възстановяване и рехабилитация на деца с онкологични заболявания", каза още депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай