Денков съгласен с Пеевски. "Възраждане" далече от службите

Системно виждаме позиции на "Възраждане", които са антиевропейски, каза премиерът

Денков съгласен с Пеевски. "Възраждане" далече от службите | StandartNews.com

Министър-председателят Николай Денков споделя позицията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че не е редно представител на проруската партия "Възраждане" да оглавява парламентарната комисията за контрол на службите за сигурност.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Ужасяващ пробив в националната сигурност

"Системно виждаме позиции на "Възраждане", които са антиевропейски, доста често несъответстват на интереси на държава, която ни е обявила за вражеска", каза Денков пред журналисти, цитиран от БТА.

Добави, че има притеснения за това, че "Възраждане" поема парламентарната комисията за контрол над службите, но и че това е въпрос, който парламентът трябва да реши.

Според правилника на парламента при всяка нова сесия тази комисия сменя председателя си, като политическите сили се редуват според числеността си и този месец дойде ред да я оглави формацията на Костадин Костадинов да я оглави.

На първото пленарно заседание през новата сесия председателят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) съобщи, че председателството ѝ ще бъде поето от депутата от групата Николай Дренчев, призовавал в миналото руския президент Владимир Путин да направи блицкриг в Украйна.

Срещу .ротацията първо се обяви ДПС като председателят на парламентарната група Делян Пеевски настоя спешно да се промени парламентарният правилник.

"”Възраждане” да оглавява нашите спецслужби е ужасяващ пробив в националната сигурност. Още днес ще изготвим промяна в правилника на НС и тази комисия да не е ротационна. Ние сме застрашени. Председателят на тази комисия има достъп до най-секретна информация в държавата и това никой не го забелязва, каза Пеевски.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
yasmeenlaven
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи