Борисов се похвали с възстановените от ЕС пари

Обичам да опровергавам лъжите с факти, написа премиерът във Фейсбук

Борисов се похвали с възстановените от ЕС пари | StandartNews.com

Бойко Борисов потвърди информацията от по-рано днес, че Европейската комисия (ЕК) възстановява сумите по ЕФГЗ и ЕЗФРСР към Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

"Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100% от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им.

769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми. Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро. От 16 октомври започват плащанията за 2020 г. към земеделските стопани, като необходимите средства са осигурени", написа министър-председателят във Фейсбук.

"Обичам да опровергавам лъжите с факти. Освен, че няма спрени пари за земеделие и корупция в усвояването на европейските средства - сега получаваме най-големия финансов пакет за подкрепа на фермерите в България. Еврофондовете са спирали, но при друго управление. Оставям обаче машинациите на опонентите ни, в тях са по-добри", завършва премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай