Бомбата пред кабинета! Скандалът расте /ОБНОВЕНА/

Мария Габриел иска обяснение от Денков

Бомбата пред кабинета! Скандалът расте /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Бомбата, сложена пред новя кабинет, очаквано вече е е готова да гръмне.

Много неща в записа, разпространен от Радостин Василев вчера, силно са смутили ръководството на ГЕРБ и самата Мария Габриел. Затова тя ще се срещне с Николай Денков да изясни дали "Промяната" смята да управлява по начина, разказан на среднощното заседание на Националния съвет на партията от Кирил Петков и Асен Василев. Това съобщиха пред "24 часа" източници от централата на ГЕРБ.

Изпълнителният съвет на ГЕРБ ще се събира днес следобед да обсъди също въпросния запис. Елитът на партията е силно обиден и разгневен от унизителните квалификации за партията и лидерите им от Петков и Василев. Мнозина настоявали да се развали договорката или поне да се поставят нови условия на ПП.

От този запис личи как смятат да управляват те - да овладеят и службите след като изчегъртаха всички наши хора от държавната администрация, след което да ни забият нож в гърба като припишат престъпления на евентуалите наши министри и зам.-министри в правителството, да си измият ръцете и , без да спазят уговорката за ротация, да идем на избори.

Избори, които те искат да проведат със свое МВР, управлявани от тях служби и администрация. Това сподели пред "24 часа" висш кадър от ГЕРБ. Той и колегите му са вбесени от унизителното отношение към тях на лидерите на ПП. Защо мислите, че ДБ не искаха да имат министри в това правителство, защото много добре си познават партньорите, каза още източникът.

Много ни смущава начинът, по който разсъждават Кирил Петков и особено Асен Василев - те искат напълно да политизират службите, администрацията. Затова Мария Габриел ще се види с Денков, за да разбере какво става, така ли мислят да управляват, ако е така..., многозначително заключи източникът.

Мария Габриел обеща този следобед да изкаже мнението си. 

Много е важно в Изпълнителната комисия да знаят моето мнение и моето виждане и това смятам да направя днес.

Това заяви кандидатът за ротационен премиер в правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС Мария Габриел пред журналисти по време на отбелязването на Деня на Африка в София.

Габриел отказа да коментира изнесения запис от Радостин Василев от ПП-ДБ, в който се споменава и нейното име. "Винаги съм усмихната и не бива да се бъркат емоциите с твърдостта, принципността, прозрачността и принципите, които се спазват отначало докрай", отговори Габриел на въпрос дали е ядосана, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай