Топло и студено време се редуват до края на март

Началото на втората половина на март ще бъде сухо

Топло и студено време се редуват до края на март | StandartNews.com

Втората половина на март ще ни донесе редуващи се периоди на затопляния и застудявания, типични за времето през март. Началото на втората половина на март ще бъде сухо, а по-голяма е вероятността за чести превалявания след 21 март и около 28-29-и март, предаде бТВ.

В началото на следващата седмица валежите ще спрат, облачността от североизток ще се разкъса, но ще бъде сравнително студено. Вятърът ще бъде от изток-североизток, предимно умерен.

Сутрешните температури ще се понижат, а дневните от запад ще започнат да се повишават, по-съществено във вторник. В сряда и четвъртък ще се задържи без валежи, с разкъсана облачност. Ветровито, с умерен север-североизточен вятър, ще бъде в източните райони.

Към 21 март, със слабо понижение на температурите, ще се повиши вероятността за превалявания от дъжд, които в планинските райони е възможно да преминат в сняг.

Впоследствие ще има краткотрайно затопляне.

Ново понижение на температурите се очаква около 24 март, ще има и валежи, предимно от дъжд (във високите котловинни полета и в Предбалкана временно ще преминат в сняг).

До 29 март вероятността за валежи остава повишена, а и вероятността температурите да бъдат около и малко под нормите е по-голяма.

През последните два дни на месеца ще се затопли, вероятността за валежи временно намалява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай