Станимир Михайлов аут! Избраха временен управител на НЗОК

Точката беше внесена изненадващо в дневния ред на Народното събрание

Станимир Михайлов аут! Избраха временен управител на НЗОК | StandartNews.com

Депутатите решиха съдбата на шефа на НЗОК Станимир Михайлов.

Те гласуваха оставката му, въпреки че днес я  оттегли. Точката беше внесена изненадващо в дневния ред на Народното събрание. Така Здравната каса ще има нов ръководител.

Цирк с шефа на НЗОК! Скандали в парламента

Оставките и на шефа на Касата, и на заместника му, са внесени в НС още през декември. Досега са били "на трупчета". Станимир Михайлов е номинация на ПП-ДБ. Те се обявиха категорично против гледането на оставката при положение, че е оттеглена. За това беше съобщено по време на дискусията.

Предложението за включване на обсъждането направи председателят на парламента Росен Желязков. То бе гласувано със 122 гласа „за“, осем – „против“ и 50 – „въздържали се“. В решението се посочва, че оставката е подадена на 1 декември 2023 г. поради лични причини. 

„Ние ще сезираме Конституционния съд възможно ли е Народното събрание да освободи някого, който не иска да бъде освободен, без никакви други мотиви”. Това съобщи депутатът Васил Пандов от ПП-ДБ в кулоарите на парламента. 

Беше избран и временният управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е сегашният подуправител Момчил Мавров. Той ще ръководи Касата до приемане на решение на Народното събрание за избор на нов управител на институцията. Това решиха членовете на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Информацията е от НЗОК след заседание на Надзорния съвет. По-рано днес депутатите прекратиха правомощията на управителя на НЗОК Станимир Михайлов. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай