Шефът на Пирогов направи шокиращи разкрития в парламента

Той контраатакува опитващия се да го отстрани министър на здравеопазването

Шефът на Пирогов направи шокиращи разкрития в парламента | StandartNews.com

Директорът на "Пирогов" Валентин Димитров мина в контраатака срещу опиталия се да го отстрани здравен министър Христо Хинков, предава "24 часа".

"Прокуратурата е в "Пирогов", не мога да кажа за кой казус, разследва. Не разследват мен. Разследват хора от екипа на г-н министъра. Това е", заяви той пред депутатите от здравната комисия. А на уточняващ въпрос все пак разкри кого проверяват - началника на кабинета на министъра и директор на дирекция.

Защо превръщаме Народното събрание в цирк, попита той. И отговори с нова атака към министерството, отново за обществени поръчки, но от здравното министерство. Той се възмути за обществена поръчка за ремонт на 10 столични болници на стойност от 1,6 млн. и финансирана с евросредства.

"Тя е спечелена от фирма от Русе, регистрирана на 22.11.2022 г. с 6 служители и референции ремонт на 2 апартамента. При прогнозна стойност за "Пирогов" 400 хил. с 50% от прогнозата стойност - 189 хил. без ДДС. При 100% авансово плащане от МЗ, плюс санкция ако до 200 дни не бъде извършен ремонт - 0,05% върху стойността. Така е още в 10 болници. Написах официално писмо до министър Хинков, в което сигнализирам, че има опасност за "Пирогов", обяви изненадващо Димитров.

Той се оплака, че носи отговорност, макар да не плаща и да няма финансови взаимоотношения. Бил обаче длъжен да пусне строителя в клиниката по токсикология. "Блокирайки клиника, която ми е печеливша, влизайки тая фирма, ще ми блокират работата. Имал съм такива случаи - направиха покрива. 700 хил. лв. бях задлъжнял и бях притискан да ги платя, но докато не си свършат работата....", депутатите обаче го прекъснаха да каже от кого е притискан, а той лаконично каза - "разни хора от общественото пространство.

"Това съм го играл. И написах писмо до министъра. Това не касае само мен. Атакуват ме за обществените поръчки, които съм извършил аз...", продължи шефът на "Пирогов".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай