Радост! Нови двуетажни автобуси тръгват в София

Промяна и в автобусни линии

Радост! Нови двуетажни автобуси тръгват в София | StandartNews.com

Източник: БНР

Нови двуетажни автобуси и мобилно приложение за плащане за паркиране в синята и зелената зони на София, ще са част от иновациите в столицата. 

До края на седмицата ще бъдат отстранени проблемите с новия сайт на Центъра за градска мобилност, за които граждани сигнализират. 

"Каквото е необходимо, ще бъде променено, за да бъде сайтът лесен и интуитивен за работа", увери в интервю за БНР Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

"Сайтът беше твърде стар - на повече от 8-9 години. Работеше по-бавно. По-труден беше за поддръжка", мотивира обновяването Дилчев.

Заедно със сайта стартира мобилно приложение за плащане за паркиране в синята и зелената зони на София.

Дилчев съобщи още, че автобусна линия 63 се скъсява само до спирка Бялата чешма, а новата линия 61 ще покрива маршрута от НДК до Златните мостове на Витоша. Автобусна линия Х43 ще се движи от храм-паметника "Ал. Невски" до Банкя. 

През лятото предстои да тръгне и нова туристическа линия с двуетажни автобуси през центъра на София. Автобусите ще потеглят на всеки час от Храм-паметника "Ал. Невски".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 6 дни

Вероятно са ни ги пробутали на безбожна цена ингилизите.При тях с такива автобуси возят негрите.Считат ги за втора категория хора . Даже не ги считат и за такива.

Откажи