Пролетта идва днес в 11.39 ч, а с нея - и промяната

С равноденствието започва нов цикъл

Пролетта идва днес в 11.39 ч, а с нея - и промяната | StandartNews.com

Светът излиза навън, за да посрещне слънцето и пролетта. То ни буди сутрин, побутва ни през деня да се движим и творим. То и неговата сестра Луната ни пожелават лека нощ. Дори и църковните отци се съобразяват с него. Всички празници са обусловени от комбинацията „Слънце и Луна”, отразявайки влиянието на техните цикли върху живота на човека и Земята.

Една от най-важните точки от небесния календар е пролетното равноденствие. На 20-ти март, в 11:39 ч Слънцето ще навлезе в зодиакалния знак Овен, ознаменувайки началото на новата астрологична година.

Защо нова?

В този миг започва нов цикъл първо на небето, а после и на земята. Един от законите, даден ни от Хермес Трисмегист (трижди велик) е: „Както горе, така и долу!” Принципът на аналогията е основополагащ в астрологията. Зодиакът започва със зодиакалния знак Овен. В природата това е периода на пробуждащата се растителност. Началото!

А какво се случва на Земята?

Тя се събужда за нов живот. Всичко започва да цъфти. Светът става бял и зелен, ухаещ и радващ очите. Житното зърно е поникнало и стръкчетата пробиват най-горния слой почва, за да посрещнат слънцето. Нашето дневно светило преминава от южното в северното полушарие на небето. Тъй като се пресича еклиптиката на небесния екватор денят и нощта са равни. Оттук насетне златният небесен скарабей ще започне да увеличава дължината на деня.

Започва период на вдъхновение и радост. Излизаме навън и искаме да опознаем обновяващата се природа. Събраното в нашия вътрешен свят ще споделим с нашите близки, братя, сестри, приятели и колеги. Този ден е един от празниците на светлината и вярата в доброто, красивото, великото.

Почитан от хилядолетия като един от най-важните 4 празника за хората, и днес той маркира промяна в живота ни. Ние почитаме не само външната изява, но и вътрешните духовни промени, които настъпват с този импулс. Не случайно празникът „Сирни заговезни” е преди равноденствието. Древният мъдрец е съобразил, че е редно да влезем през новата порта на пролетта пречистени от старите си грешки, забравили пропуските и белите на околните, изгорили всичко, което тежи с думите: „Пощавай, простих!”.

Нека разцъфти радостта от живота в душите. Нека зазвънят чановете на Здравето, Мъдростта и Истината! Нека Любовта бъде въздуха, който дишате! Светлината нека е ваш пътеводител!

Желая ви слънчеви празнични дни!!!

АЗАРЕЙ, 2021

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор АЗАРЕЙ
Коментирай