Предлагат служебния здравен министър за шеф на ВМА

Предлагат служебния здравен министър за шеф на ВМА | StandartNews.com

София. Правителството предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да назначи полк. проф. Николай Петров за началник на Военномедицинската академия, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Николай Петров беше министър на здравеопазването в служебното правителство на Марин Райков след падането на ГЕРБ от власт през 2013 г.

Кабинетът предлага на президента и главнокомандващ на Българската армия да удостои проф. Петров с висшето офицерско звание "бригаден генерал", считано от 3 юни 2014 г.

Полк. проф. Николай Петров е роден на 29 август 1959 г. в гр. Средец. Завършил е медицина във ВМИ – Варна. От 2004 г. е Началник на Катедра по анестезиология, реанимация и интензивно лечение при ВМА.

Правителството измени днес своите решения за предложения до държавния глава, с които военните звания на новите шефове на НСО да се приведат в съответствие с постовете им. Така Ангел Антонов да стане генерал-лейтенант вместо главен коmисар, а Юлиан Харалампиев да бъде повишен от подполковник на полковник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай