Нови разкрития! Стана ясно как Стефан Димитров се разпореждал в МВР

Арестантът се държал в МВР както Нотариуса в съдебната система

Нови разкрития! Стана ясно как Стефан Димитров се разпореждал в МВР | StandartNews.com

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви пред парламентарната комисия по казуса с аферата в митниците, че заподозреният заедно с Петя Банкова Стефан Димитров има същата роля в МВР, каквато е имал Мартин Божанов - Нотариуса в съдебната власт.

Виждал съм Стефан Димитров в сградата на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“, заяви Тодоров. Той обясни, че от края на 2021 г. е виждал многократно Стефан Димитров в сградата на МВР, в някои случаи е влизал през транспортния вход, като го е засичал пред кабинета на министъра тогава- Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Виждал е и Марин Димитров, бащата на Стефан, в МВР.

Петър Тодоров, сн. БГНЕС

"Въпросното лице Стефан Димитров съм го виждал многократно да влиза в сградата на МВР. Спираше на уличка, която е забранена. В някои случаи съм виждал да влиза през транспортния вход, посрещан от шофьора на г-н Рашков. Не го познавам това лице. Разбрах за имената му от снимка и информация в сайтовете. Не знам по какъв повод е влизал при г-н Рашков", каза Тодоров на депутатите.

По думите му е виждал Димитрови и в Главна дирекция „Национална полиция“, при директора по това време Венцислав Кирчев.

Петър Тодоров обясни, че до него не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Тодоров разбрал през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата.

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на столичния КАТ в област Хасково.

Стефан Димитров, сн. БТА

Въпросното лице Стефан Димитров е било на един семинар на КАТ-СДВР в "Кенана", въпросното лице е присъствало на масата, нещо като Нотариуса в Боровец. Там е бил и Тенчо като организатор на банкета, посочи Петър Тодоров.

В началото на заседанието председателят на комисията Тошко Йорданов докладва отговор от Министерство на финансите, според който Мартин и Стефан Димитрови са посещавали МФ два или три пъти в края на 2023 г. Те са преминали през един от входовете съпровождани от експерт от политическия кабинет на министъра и не са записани, че са влизали.

На днешното заседание се очаква да бъде изслушан и народният представител и бивши МВР-министър Бойко Рашков.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, на Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов (известен с прякора Паскал) им бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай