Нещо страшно става с времето! Идват мощни градушки

Промените започват във вторник

Нещо страшно става с времето! Идват мощни градушки | StandartNews.com

Радвайте се на хубавото време днес. То ще продължи и утре. Но във вторник настъпва обрат. Започва по-продължителен период с чести валежи. В средата на седмицата се очаква интензивна гръмотевична дейност със силни гръмотевици, особено в Западна и Северна България. И проливни валежи, които ще продължат до четвъртък, прогнозира в студиото на „Събуди се” синоптикът Петър Янков.

„Градушки също ще има, особено в сряда. Обстановката ще бъде сложна. Подобна имаше през 2005 г. в София. Ще има развитие на мощни купесто-дъждовни облаци със силни гръмотевични бури и условия за градушки”, предупреди той и призова да се вземат мерки по почистване на дерета и корита на реки.

Янков успокои, че след четвъртък започва постепенно затопляне. Очакват се температури до 30 градуса. След събота (1 юни) обаче предстои по-продължителен период със силни гръмотевични бури и чести проливни валежи.

В края на май - началото на юни ни очаква динамично време, каза Янков. Според него август ще бъде по-сух и е по-подходящ за море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай