Ден преди празника на св. Богородица: Ново чудо в Бачковския манастир

Ето историята на К. и нейната новородена дъщеря

Ден преди празника на св. Богородица: Ново чудо в Бачковския манастир | StandartNews.com

Ново чудо се е случило в Бачковския манастир, съобщи GlasNews.bg. От Светата обител съобщиха, че в навечерието на патронния празник на манастира - Успение на Пресвета Богородица, са научили за нов случай на спасителна помощ, оказана от Св. Богородица посредством чудотворния й образ в Бачковския манастир.

Те предоставиха разказа на жена, чиято самоличност е запазена в тайна и е обозначена с инициал К.

През месец март 2019 г. бременна в трети месец постъпва в болница с кървене и опасност за плода и за нея, като прогнозите на лекарите не са добри. След няколко дни сънува Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица, поставена на стената на средния корпус на манастира и хора, които отиват и и́ поставят цветя, и тя заедно с първородния и́ син също поставят цветя и се помолват пред иконата. К. носи със себе си малка иконка на същия чудотворен образ и и́ се моли през цялото време в болницата.

След няколко дни кървенето напълно спира и в деветия месец ражда живо и здраво момиченце много леко въпреки очакванията на лекарите, които й предлагат да си определи дата за секциум, както се е наложило да роди първото си дете.

К. сподели и интересен момент от избора на име на бъдещето дете. Още по време на бременността имат разногласия със съпруга си за името на детето. Една нощ сънува сън, в който се карат люто с мъжа и́ за името на детето, а детето е до тях в люлката, то се обръща към тях и казва: „Ама защо се карате, аз се казвам Яна!”

На Яна и́ е обещана среща с Чудотворната икона, станала нейна покровителка и приемане на свето кръщение в Бачковския манастир!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай