Точки за малките дали разбират текста

Това ще стане с новата играта за подобряване на четивната грамотност на онлайн платформата “Книговище”

Точки за малките дали разбират текста | StandartNews.com

Учители ще могат да оценяват с точки малчуганите от 2-ри до 4-ти клас в каква степен са разбрали текстовете от читанките. Това ще стане с новата играта за подобряване на четивната грамотност на онлайн платформата “Книговище”, която предлага на началните педагози над 200 въпросника върху произведенията, съобщи „Монитор”. Учениците си създават профил и четат текстовете, а след това попълват въпросите и печелят точки при правилен отговор, а при грешен им се отнемат.

Новият елемент от новата учебна година е в помощ на учителите. Дава им възможност, когато имат абонамент за целия клас, да дават задачи на децата да прочитат текстове от читанката вкъщи за домашно. „По този начин само с един поглед на екрана учителят има възможност преди часа да види кой е прочел текста и как го е разбрал. В неговия профил има статистика как са се справили - процент правилни отговори на целия клас и отделните деца.

След това по време на часа учителите могат да видят защо не са разбрали даден въпрос и да надграждат над това, което учениците са показали в платформата“, обясни Десислава Гаврилова от „Книговище“. Тя допълни, че новият инструмент може да се използва и за работа в клас. „Когато цял клас се абонира, педагозите могат да видят кой какво чете, да се състезават. Така учениците се заговарят за книгите, стимулират се да четат повече, да четат внимателно, за да нямат грешки“, каза още Гаврилова. Тя обясни, че целта на платформата е да направи едни функционално грамотни хора, защото в противен случай, след като учениците завършат, ще имат трудности при намирането на работа, разговорите с останалите, те ще изпадат социално. Така се повишават шансовете за реализация на малчуганите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай