Образователният министър с важна новина за „Дигиталната раница“

Той обясни и как ще се избират директорите на училищата

Образователният министър с важна новина за „Дигиталната раница“ | StandartNews.com

Източник: МОН

Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата „Дигитална раница“ през последните два месеца. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с директори и учители от училища в община Гоце Делчев, съобщи Министерство на образованието и науката.

„Разбира се дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и трябва да отчитаме традициите на българската образователна система“, подчерта образователният министър. По думите му при всяка трансформация и реформа е много важно да се чува мнението на хората, които са част от системата.

В следващите месеци поетапно стартират конкурсите за директори като с приоритет ще се проведат тези, където училищата се управляват от 3 и повече години от временно изпълняващ длъжността ръководител. „Искаме да адаптираме конкурсите към изискванията на новото време. Директорът вече не трябва да бъде един успешен администратор, а истински образователен лидер, който не само да се адаптира към променящия се свят, но и да е иноватор и визионер“, каза министърът.

Проф. Цоков уточни, че се предвижда новите конкурси да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се засилват практическите задачи.

В следващите дни МОН свиква национална среща на всички Регионални управления на образованието за подготовка на директорските конкурси, стана ясно още от неговите думи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай