Медицински колеж – Плевен отбелязва 75 години от основаването си

На 27 и 28 октомври 2023 г. за двадесет и първи път се провежда Национална  научна  сесия  за  студенти  и  преподаватели под мотото „С визия към бъдещето“

Медицински колеж – Плевен отбелязва 75 години от основаването си | StandartNews.com

На 27 и 28 октомври 2023 г. за двадесет и първи път се провежда Национална  научна  сесия  за  студенти  и  преподаватели под мотото „С визия към бъдещето“, посветена на 75-та годишнина от създаването на първото  медицинско училище в град Плевен. Форумът се организира и провежда ежегодно от Медицински колеж - Плевен от 1999 г. Той дава възможност на преподавателите и студентите от Медицинския колеж и факултетите на МУ-Плевен да обменят опит с колегите си от страната, да обсъдят предизвикателствата и иновациите в различни тематични области.

Целта на предстоящата Научна сесия на Медицински колеж - Плевен е да се запознаят участниците със съвременните тенденции в развитието на общественото здраве, здравните и социалните грижи, търсейки иновативни подходи и технологии за прилагането им в теорията и практиката.

В научния форум ще участват преподаватели и студенти от водещи университети и лечебни заведения от цялата страна: Медицински университет – София; Медицински университет – Пловдив; Медицински университет – Варна; Медицински колеж към Тракийски университет – Стара Загора; Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“; ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“; Бургаски свободен университет; УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен; УМБАЛ  – Бургас и други.

По инициатива на Регионалния академичен център, в рамките на честванията на 75-та годишнина от основаването на Медицинския колеж в Плевен, се организират шест обучителни курса. Обученията ще се проведат със съдействието на доц. Теодора Вълова и ас. д-р Мария Колева на  27 и 28 октомври в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център с над 130 участници – студенти, преподаватели и медицински специалисти в областта на рехабилитацията, ерготерапията и козметиката. Те включват теоретичен и практически модул.

На 27 октомври 2023 г., в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център Медицински колеж - Плевен организира тържествена церемония по повод честване на 75 години от основаването на първото медицинско училище в града. В годината на юбилея бивши ръководители и дългогодишни преподаватели ще бъдат удостоени с плакети за заслуги към развитието и утвърждаването на Медицинския колеж. Академично слово ще изнесе проф. Константин Койчев, който е бил един от първите преподаватели на Колежа в Плевен. Той е световноизвестен учен в областта на медицината и носител на званието „Почетен гражданин на Плевен“ и на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на МУ-Плевен.

С историята на Медицински колеж – Плевен можете да се запознаете на https://www.mu-pleven.bg/forms/75%20Godini_MK_BOOK-2023-1.pdf

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай