Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара става ,,Доктор хонорис кауза на УХТ – Пловдив“

Специален гост ще бъде и писателят Димитър Недков, който ще произнесе академично слово по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий.

Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара става ,,Доктор хонорис кауза на УХТ – Пловдив“ | StandartNews.com

Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, ще бъде удостоена с почетното звание ,,Доктор хонорис кауза на УХТ-Пловдив“. Това ще стане на тържествено заседание на Академичния съвет, посветено на 70-годишнината от създаването на Университета по хранителни технологии, което ще се проведе на 23 май 2023 г. в аула „Проф. д-р Милен Бешков“ от 11:00 ч.

По време на официалната церемония Н.Пр. Джузепина Дзара ще получи от ректора проф. Пламен Моллов регалиите на почетното звание, с което става неговият 31-ви носител.

Предложението за награждаване е на инициативен комитет в УХТ – доц. д-р Кирил Михалев, председател на Общото събрание на УХТ, проф. д-р Валентина Алексиева, декан на Стопански факултет и проф. д.н. Галин Иванов, зам.-ректор по научна и международна дейност. В него те посочват безспорния принос, който посланик Джузепина Дзара има за развитието на двустранните отношения между представители на италианската академична общност и бизнес среди и Университета по хранителни технологии.

По инициатива на посланик Джузепина Дзара УХТ-Пловдив участва в редица професионални форуми и семинари, организирани от Посолството на Италия в София в сътрудничество с Федералиментаре и Конфиндустрия България, сред чиито представители има водещи фирми в хранителната и винарската индустрии. По време на тези събития са осъществени контакти на представители на УХТ-Пловдив с водещи италиански експерти в областта на храненето и хранителната наука.

Н. Пр. Джузепина Дзара активно съдейства за популяризиране на образователните и научни инициативи на Университета по хранителни технологии.

Разширяването на сътрудничеството с италианската академична общност и бизнес среди, за което допринася активно посланик Джузепина Дзара, ще даде възможност УХТ да бъде признат в международен мащаб като реномиран образователен и научен център в областта на хранителната наука, се казва в решението на Академичния съвет.

На тържествения академичен съвет са поканени посланици на други страни.

Специален гост ще бъде и писателят Димитър Недков, който ще произнесе академично слово по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий.

Ще бъдат наградени преподаватели, повишени в академична длъжност, доайени, изявени учени и студенти.

Колеги, заповядайте на тържествения Академичен съвет на 23 май 2023 г. в 11 ч. в УХТ.

Очакваме ви!

ВИЗИТКА на Димитър Недков:

• Автор на популярни документални и художествени произведения, изследващи взаимоотношенията между човека и сътворената от него хилядолетна история:

“Масоните се върнаха в България”;

“Заплахата Дан Браун”;

трилогията “Знакът на българина”;

утопията “Президентът”.

•Сценарист и режисьор на телевизионния сериал “Знакът на българина”.

• Коментатор в публицистичните телевизионни поредици “Въпрос на гледна точка” и “Новото познание”.

•Изследовател на ролята и значението на тайните общества за развитието на цивилизациите.

•Счита жанра “Теории на конспирацията” за позитивен стимулатор на човешкия стремеж за познание, извън рамките на официозната историческа концепция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай