Ето как тръгва учебната година

Тържество на двора - за първи, пети и осми клас

Ето как тръгва учебната година | StandartNews.com

Тържествено откриване на новата учебна година на 15 септември ще има само за първи, пети и осми клас. Тържествата ще са в дворовете на училищата. Останалите класове могат да отбележат старта на годината в класните стаи. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев в интервю за бТВ. Всичко зависи от големината на училищата, каза Вълчев. И обясни, че малките училища, в които няма много деца, могат по традиционния начин да открият годината – всички на двора.

Над 80% от родителите са за присъствено обучение тази година. 16% казват че искат дистанционно обучение, съобщи просветният министър.

Не се предвиждат намалени часове за допълнителните занимания като музика и рисуване, каза още Вълчев. За тези дисциплини е не по-малко важно да се провеждат в присъстване форма, коментира министърът. Ще има много компенсаторни възможности, ако на децата се налага да отсъстват, обясни Вълчев.

Децата с астма, могат да не носят маски в общите помещения на училищата. Това ще става с удостоверение от личния лекар, но тези деца не бива да стоят дълго в коридорите и общите части, подчерта министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай