Варна в паника от сериен убиец

Подозират, че известен измамник е направил Елка и Николай на решето

Варна в паника от сериен убиец | StandartNews.com

Варна. Страх от сериен убиец тресе Варна, след като преди 4 дни неизвестен изверг разстреля 80-годишния Николай Курдов и 67-годишната му балдъза Елка. Близките и роднините на жертвите, които живеят във фаталния блок на ул. "Бузлуджа", стоят под ключ и разговарят само през вратата. Вчера полицаи отново са разпитвали съседите за мнимото ченге, което е идвало в кооперацията ден преди кървавата баня, станала между 11,30 ч и 12 ч в събота.

Ден преди касапницата на ул. "Бузлуджа" униформеният посетил дома на Дора и Николай Курдови, в който живеела и сестра й Елка, направил проверка на личните карти, като обяснил, че идва по подаден сигнал срещу тях за това, че укривали сирийски бежанци. Според свидетелските показания на Тодор Порожанов, брат на Елка и на Дора, фалшивият полицай е гръмнал сестра му и зет му, докато съпругата на Курдов е била на пазар.

"Треперим от страх, веднага заключваме вратите, вероятно сериен убиец, предрешен като полицай, се върти наоколо", оплакаха се живеещи от съседни кооперации. Паниката е завладяла и служители в офиси по цялата злокобна улица. В страха си хората връщаха лентата назад и припомняха за престъпленията на полицая Живко Господинов от Варна през 90-те, който в почивните си дни извършваше грабежи и нападения. През 1996 г., макар и тикнат зад решетките в Белене, докато бе в отпуск, гръмна зърнен бос от Добрич и отмъкна касата му. През 80-те пък друг килър с пагони изправи косите на колегите си. Тогава цяла България бе завардена заради майор, който разстреля 6 души, между които двама полицаи.

Не ченге, а изпечен измамник може да е килърът от ул. "Бузлуджа" - тази версия извади сайтът "Топ новини". Рецидивистът вилнеел из Варненско и Плевенско и се представял ту за полицай, ту за син на служител от МВР. Сигналите срещу 35-годишния мъж от самотни възрастни хора били доста. Според в. "Марица" мъжът, който прилагал номерата на Тодор Колев от "Опасен чар", е Пенчо Георгиев. Изпеченият измамник оплитал в мрежите си самотни дами и избягал от затворническото общежитие "Хеброс" на 14 август 2013 г.

"Когато има какво да кажем, ще ви съобщим" - лаконично коментира версиите за касапницата окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Засега е ясна само причината за смъртта на Николай и Елка - двамата са застреляни с пистолет в главите и в телата и са починали от силна кръвозагуба от многобройните си рани, показват резултатите от аутопсията. Няма данни за извършен грабеж, въпреки че в почернения дом е тършувано. Вероятно убиецът не е намерил голяма плячка, освен двата мобилни телефона на жертвите и дребни пари. Прокуратурата още не е освободила труповете от съдебна медицина, няма издаден смъртен акт, не се знае кога ще са и погребенията на убитите старци. Все още няма и некролози, видя "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай