Цветанов се похвали с атентата в Бургас

Цветанов се похвали с атентата в Бургас | StandartNews.com

Вашингтон. С напредък в разследването за атентата в Бургас се похвали вътрешният министър Цветан Цветанов по време на двуседмичната си визита в САЩ. Той обаче отново не пожела да каже какъв точно е той.

"Мога да кажа, че разследването тече в много добри темпове, имаме определен напредък, всичко това се споделя и с нашите евроатлантически партньори", казва Цветанов в интервю за Дойче веле. За пореден път обаче той не конкретизира какъв е напредъкът.

"Имаме яснота относно лицата - колко са били участвалите в този терористичен акт, имаме и предположения вече изведени на база на всичко това, което сме събрали към настоящия момент като доказателства, и за това кой би могъл да стои зад този терористичен акт. Но това са теми, които разбира се на един определен етап ще бъдат оповестени", казва Цветанов. Единствената конкретика, която дава вътрешният министър е, че атентаторите не са български граждани.

За мен по-важно е да не пречим на разследването с изнасянето на информация, обяснява липсата на конкретика министърът.

Двуседмичната визита на Цветанов в САЩ, посветена на сътрудничеството в сферата на сигурността е четвърта поред. Според него тя е и най-успешна.

Причината е, че в това посещение можахме да отчетем реалните резултати от всичко, което бяхме договорили през 2009 г и от съвместната ни работа в продължение на четири години, казва Цветанов. Според него един важен резултат е откриването на офис на Службата на САЩ за борба с наркотиците (ДЕА) в България. Друг е подписването на споразумение за сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тежката престъпност през миналия месец.

Аз съм убеден, че с това споразумение ние действително надградихме комплексната сигурност както на България, така и на Съединените щати, обобщава Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай