Спомен за Нарциса. Висаджийски бос застрелян в гръб

И до днес доказателствата по убийството му се съхраняват в МВР

Спомен за Нарциса. Висаджийски бос застрелян в гръб | StandartNews.com

 

 

 

Висаджийският бос Румен Маринов-Нарциса бе застрелян в гръб преди 20 г. Лбимата му дъщеря Марта, която тогава е била на 4 г., дне има 3-годишна дъщеря. Тя живее със сина на алкохолния бос Миньо Стайков - Стайко.   Нарциса е разстрелян в разцвета на силите си - на 40 години, пише "Телеграф".

 

Дъщеря му е отгледана от майка си, а семейството очевидно не изпада в бедност след смъртта на боса. Марта завършва престижния Английски колеж с най-висок успех сред връстниците си. Нетипично за дъщеря на ъндърграунд герой, младата дама пише стихове. А от профилите й в социалните мрежи си личи, че не навижда т.нар. „кифли“.

Eдин от лидерите на империята на братя Васил и Георги Илиеви беше убит преди 20 години, като екзекуторите му до днес остават неизвестни. На 27 ноември 2003 г. 40-годишният мъж слиза от лъскавия си „Мерцедес” пред жилищната кооперация на улица „Сребърна” в столичния квартал „Хладилника”. Спокойно тръгва към входа, когато килърите откриват огън.

Маринов побягва през градинката към съседния блок на ул. „Христо Ценов”, но убийците го настигат и го ликвидират с изстрели в гърба и последващ контролен в главата. Трупът остава да лежи до паркиран джип.

Открива го часове по-късно случаен минувач и подава сигнал в полицията. При първоначалния оглед е установено, че Нарциса е убит с два куршума в гърба и един контролен в главата. В градинката между блоковете е намерен заглушител и 4 - 5 гилзи от 9-милиметров пистолет.

Според криминалистите една от версиите е, че убийството е ответен удар във войната между представители на бившите групировки ВИС и СИК. Дни преди разстрела на Румен Маринов в София са убити наследникът на Поли Пантев - Евгени Стефанов - Женята и Николай Зарев - Данкина.

Според друга версия кумът на Георги Илиев - Главния, е поръчан от Методи Методиев - Мето Илиенски, който изчезна мистериозно два дни по-късно и години след това официално бе обявен от съда за мъртъв. Слуховете са, че Илиенски бил ликвидиран лично от Главния заради убийството на Нарциса.

Нарциса е роден през 1963 г. Тренира борба до 1990 г., след което се включва в силовите групировки. Той е сред основателите на ВИС заедно с Васил Илиев, Георги Илиев и Николай Цветин.

След убийството на Васил Илиев през 1995 г. Румен Маринов става част от новосформираната „ВАИ Холдинг” и съдружник в три фирми с Георги Илиев. Това са „Дерби-94”, „Рик-Г” и „Диамант клуб”. „Дерби” и „Диамант” са за ресторантьорство, вътрешна и външна търговия, туризъм.

Първата фирма е ликвидирана през 1997 г. Маринов е бил съдружник и с ливанеца Халид Джорджес Заатар във фирма „Мода”. През този период Нарциса е многократно разпитван от полицията за спекула, игри на щастието и финансови измами.

И до днес доказателствата по убийството му се съхраняват в МВР, но няма лица, които да са официално обвинени и осъдени, а давността по разследване на убийството му изтече тази година. Има данни, че предполагаемите физически убийци на Маринов - регистрирани за автокражби - са били ликвидирани няколко месеца след покушението му.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай