Лазаров: Работим по вчерашния побой между фенове

Лазаров: Работим по вчерашния побой между фенове | StandartNews.com

София. Работи се по установяването на участниците във вчерашния сблъсък между фенове на "Левски" и ЦСКА. Това обяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Той обясни, че за охраната във вътрешността на залата е била наета частна фирма. Имало е служители на Министерството на вътрешните работи, които са осигурявали обществения ред извън залата.

"Действително, е възникнал инцидент, който, чрез съдействието си, колегите са предотвратили, по-тежки щети. Работим по установяване на извършителите. По-важното в случая е, че с мерките, които са взели колегите, са предотвратени по-тежки последици", каза още той.

„Те са били по 30 – 40 човека, двете агитки. Когато са влизали феновете на „Левски", феновете на ЦСКА са излезли навън и е започнал инцидентът. Работи се по установяване на лицата, които са участвали в този сблъсък. Когато се установи кои са тези лица, проведат се процесуално-следствени действия, тогава ще можем да дадем по-конкретна информация в каква посока се работи. На този етап, разбирате, че не е възможно, и не е редно това да го правим". Така комисарят отговори на твърденията дали униформените са знаели предварително, че ще има побой между феновете на двата отбора.

Стандарт Нюз припомня, че в сряда следобед фенове се биха пред зала "Христо Ботев" в столицата по време и след третия решителен мач за титлата в женското волейболно първенство между "Левски" и ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай