Полагаме повече и правилни грижи за здравето си с технологични приложения

Редовното физическо натоварване е важно

Полагаме повече и правилни грижи за здравето си с технологични приложения | StandartNews.com

Тенденцията през последните няколко години, както и това, което виждаме ежедневно в социалните мрежи, е че хората все повече полагат грижи за собственото си здраве чрез приложения за сън и  технологии, които следят нивото на кислород в кръвта и редица други жизнени показатели.

Според част от хората това са преди всичко технологични продукти, които просто търсят своята пазарна ниша. Други пък считат, че това са наистина полезни неща, които със сигурност помагат на човек да е по-независим и свободен. За да можете да прецените къде е вашето място в дигиталния свят, пълен с най-различни приложения, свързани с грижата за здравето, ще разгледаме някои от най-попурярните в момента.

Apple е лидер в областта на премиум преносимите технологии

Apple Watch много отдавна е нещо повече от устройство за съобщения с push имейл. Днес той следи кръвното налягане, сърдечния ритъм и сатурацията на кръвта. Очарованието и предимството на това малко технологично съкровище не е страхотната марка или елегантния дизайн, а във факта, че можете да го носите и през деня, и през нощта.

Това устройство дава безценния шанс да разберете как се е чувствало тялото ви, независимо дали сте осъзнавали, че сте подложени на стрес или не. По този начин ще можете да промените и прецизирате към по-добро начина си на живот. Чувствате ли се много изтощени и неясно защо преуморени в края на работната седмица? Един бърз преглед на данните за сърдечния ви ритъм особено в средата на работния ден показва рязко повишаване на стреса, което може да бъде преодоляно с прием на протеини и повече вода.

FitBit пък се очертава като устройство, което наистина прави фурор в областта на здравето на съня ни

Едно приложение, което започна като обикновен брояч на крачките, които трябва да правим ежедневно, за да достигнем до заветната и препоръчителна цел от 10 000 на ден, се превърна в истинско събитие в областта на здравословния сън. То позволява да разберете каква е била продължителността и качеството на съня ви. Защо бихте искали да го ползвате? Според научните изследвания колкото повече се движите и въртите по време на сън, толкова нездравословен е сънят ви.

Доста отдавна не е актуална теорията, че през седмицата може системно да не си доспиваме, а през уикенда да наваксваме пропуснатото количество сън. Човешкото тяло функционира доста комплексно и сложно, поради което е от съществено значение да обръщате внимание на качеството и продължителността на съня си. FitBit е добро средство да направите това, особено ако разполагате с ограничен бюджет.

Strava е най-големият тракер за активност

Основна и задължителна част от грижите за здравето е редовното физическо натоварване, което цели стимулиране на мускулния тонус и повишаване на сърдечния си ритъм. Приложението Strava е пригодено за всички мобилни устройства и доста отдавна е нещо повече и доста полезно от прост уред за проследяване движението на велосипеди, какъвто беше в началото на своето съществуване. С него с лекота записвате всякакви ваши активности - от бягане и планинарство до плуване и уроци по танци.

Приложението ви дава възможност да предизвиквате себе си с допълнителни физически натоварвания, като за целта печелите награди и подобрявате рекорди, които може да споделяте. Тази опция ви дава възможност не само да се опитвате да надскочите себе си и надградите това, което сте постигнали, но също така и да усетите приятното удовлетворение от постигнатото и упоритата ви работа.

Пръстенът Oura съчетава стил и полезно съдържание в перфектна комбинация

Не обичате да носите часовници или пък твърде широките каишки на повечето такива уреди не ви допадат? Пръстенът Oura с тегло само 40 грама е вашето устройство. Той следи сърдечния ви ритъм в покой и отчита състоянието на съня ви през цялата нощ. Идеално решение, когато искате да следите ключовите си, жизнени показатели, които са отговорни за това как се чувствате през деня.

Очаквайте скоро все повече знаменитости и спортисти да носят пръстена, благодарение на шикозния му дизайн. С този пръстен ще покажете на целия свят, че инвестирате в здравето и благосъстоянието си, като същевременно демонстрирате и стилна визия.

Приложението identifyHer разчупва една тема, която някога е била табу

Менопаузата е естествен биологичен процес, през който преминава женската половина от населението на света след определена възраст. Определено все още се знае твърде малко за индивидуалните особености при различните жени в това състояние. identifyHer създаде елегантна технология за носене, която позволява на съвременните жени да проследяват всичко - от температурата на кожата до нивата на хормоните - през целия ден. Целта е да знаете повече за тялото си, така ще можете да вземете правилните решения за промените, които трябва да направите, за да чувствате по-добре и по-здрави

10X Health не е само за хората с високи доходи

Гари Брека е приложил опита си на специалист по биология на човешкото тяло и смъртност и го е пренесъл в сферата на грижата за личното здраве, при това с доста добър успех. Независимо дали можете да си позволите инвестицията от 100 хил. долара в Протокола за свръхчовека или не, огромното количество съдържание, което той създава, със сигурност ще ви бъде изключително полезно. За целта използвайте ресурси като новия му подкаст, за да изберете подходящия за вас план.

В заключение

Поемането на отговорността за собственото здраве е нещо положително, но трябва да намерите точния баланс. В дигиталния свят, изпълнен с това всеки да твърди каквото си поиска и да отхвърля категорично различното мнение, е възможно да поемете контрола върху собственото си здраве.

Винаги е препоръчително да се обръщате към експерт, това ще ви спести време и усилия. Ако колата ви се е повредила, закарайте я на сервиз. Ако искате да намерите сайт за лицензирани онлайн казина, посетете сайт за съпоставяне. Базисните знания винаги са много добро решение и ви помагат да си гарантирате правилната гледна точка по какъвто и да било въпрос, но именно дребните детайли, които само експертът в дадена област може да ви предостави, са от по-голямо значение.

Постигането на баланс между това да се доверите на експертите и да се доверите на сигналите, които тялото ви дава, ще бъде най-добрият резултат за вас. Това е най-добрият вариант, когато искате да изглеждате и да се чувствате добре в продължение на много години.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай