Мошеник се ваксинира 90 пъти срещу ковид! Обяснението му

Засега не е ясно как са му се отразили толкова много дози ковид ваксина

Мошеник се ваксинира 90 пъти срещу ковид! Обяснението му | StandartNews.com

Мъж на 60 години по всяка вероятност се е ваксинирал десетки пъти срещу ковид в Германия, за да продава след това подправени сертификати с истински номера на хора, които не желаят да се имунизират, предаде Асошиейтед прес.

Смята се, че мъжът от източния град Магдебург, чието име не се разкрива в съответствие с германското законодателство, изглежда се е ваксинирал месеци наред, общо към 90 пъти, във ваксинационни центрове в източната провинция Саксония, преди криминалната полиция да го залови по-рано този месец.

Заподозреният не е задържан, но е разследван за незаконно издаване на сертификати и подправяне на документи.

Той е бил заловен във ваксинационен център в град Айленбург в Саксония, когато отишъл за поставяне на доза ваксина за втори пореден ден. Полицията е конфискувала от него няколко празни бланки за сертификат и е започнала наказателно разследване.

Засега не е ясно как са му се отразили тези близо 90 дози ковид ваксина, които са били на различни производители.

През последните месеци германската полиция е извършвала много операции във връзка с фалшификации на ваксинационни паспорти. Във ФРГ много антиваксъри отказват да се имунизират, но искат да разполагат с бленуваните ковид паспорти, които правят много по-лесен достъпа до обществен живот и обществени места като ресторанти, театри, плувни басейни и работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай