Искаме помощ за кислородни апарати от Световната банка

Експерти от институцията са готови да ни помогнат с комуникацията

Искаме помощ за кислородни апарати  от Световната банка | StandartNews.com

Световната банка изрази своята готовност да помогне на България за овладяването на епидемичната обстановка в България, съобщиха от здравното министерство.

Експерти от банката изразиха своето безпокойство от ниския процент на ваксинирани спрямо нарастващата заболяемост в страната. Те предложиха сътрудничество с Министерството на здравеопазването в комуникацията за надеждността на ваксините като средство за преодоляване на пандемията, както и техническа помощ по конкретни проекти.

"Ще предоставим на България това, от което се нуждае най-спешно", увери Галина Винчелете, регионален директор на Световната банка за страните от ЕС.

Тя подкрепя въвеждането на "зелен сертификат"

"COVID отделенията се препълват и имаме нужда от апаратура за кислородолечение. Не ни достигат респиратори и интензивни легла." - заяви от своя страна д-р Лидия Чорбанова, началник на кабинета на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров по време на видеоконферентна среща с експерти от банката .

Тя потвърди, че новите мерки за "зелен сертификат", които са в сила от 21-ви октомври, стимулират ваксинационния процес, но въпреки това България е далеч от ваксинационното покритие, което трябва да постигне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай