Борисов: Огромна част карат леко вируса

Аз обаще още не съм възстановен, каза премиерът

Борисов: Огромна част карат леко вируса | StandartNews.com

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента, каза премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

"Огромна част от хората го карат леко. Минават две седмици, връщат се и казват на своите съседи, приятели и колеги "Много леко мина". Отиват да работят, считат, че се оздравели и че им се полага нормалният живот

Затова 50% казват, че са против мерките. Това е формалният прочит. Чисто политически много от колегите започнаха с локдауни веднага. Вие гледате индекса, но гледайте и броя на оздравелите и колко са се върнали. Гледайте и като общо число - смъртността 2019 г., 2018 г. , 2017 г.

Аз съм абсолютно съгласен с вас, че здравната ни система се бори героично в момента и затова всеки ден имаме по 1200-1300 оздравели", каза още премиерът Борисов.

"В същото време следим и процента на заразените. С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс", изтъкна премиерът.

"Обсъждаме актуалната обстановка със здравния министър и членовете на Националния оперативен щаб. Всеки доклад на лекарите се анализира внимателно", допълни Борисов.

"Проблемът е при хората със съпътстващи заболявания, по възрастните хора. Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя. Още усещам, че съм тежко засегнат. Огромната част от младите хора не го усещат така. До вчера говореха, че с маските искаме да им затворим устите.

20% изобщо не вярват, че има такова нещо", добави премиерът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай