Вторник,

Борисов: Огромна част карат леко вируса

От: Редактор -
370
Борисов: Огромна част карат леко вируса
A
A
A

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента, каза премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

"Огромна част от хората го карат леко. Минават две седмици, връщат се и казват на своите съседи, приятели и колеги "Много леко мина". Отиват да работят, считат, че се оздравели и че им се полага нормалният живот

Затова 50% казват, че са против мерките. Това е формалният прочит. Чисто политически много от колегите започнаха с локдауни веднага. Вие гледате индекса, но гледайте и броя на оздравелите и колко са се върнали. Гледайте и като общо число - смъртността 2019 г., 2018 г. , 2017 г.

Аз съм абсолютно съгласен с вас, че здравната ни система се бори героично в момента и затова всеки ден имаме по 1200-1300 оздравели", каза още премиерът Борисов.

"В същото време следим и процента на заразените. С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс", изтъкна премиерът.

"Обсъждаме актуалната обстановка със здравния министър и членовете на Националния оперативен щаб. Всеки доклад на лекарите се анализира внимателно", допълни Борисов.

"Проблемът е при хората със съпътстващи заболявания, по възрастните хора. Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя. Още усещам, че съм тежко засегнат. Огромната част от младите хора не го усещат така. До вчера говореха, че с маските искаме да им затворим устите.

20% изобщо не вярват, че има такова нещо", добави премиерът.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички