Борисов: Не можем да откажем на българите да се приберат

Големи нихилисти сме, но като се обяви пандемията, всички бързат да си дойдат, коментира премиерът

Борисов: Не можем да откажем на българите да се приберат | StandartNews.com

Не можем да оставим българите в чужбина и да им кажем „Стойте си в Холандия“. Така премиерът Бойко Борисов коментира прибирането на българи с коронавирус от Амстердам.

"Българите сме големи нихилисти. Когато се обяви пандемията, всички панически бягаха към България да се лекуват. Защо не си стояха в Холандия? Защото се оказа, че в България само като кихнеш, веднага идва доктор. В другите държава - Германия, Австрия, се записваш и чакаш два месеца за доктор. А нашите доктори, медицински сестри, лаборанти устояха на напора", коментира премиерът. 

По думите му тази приказка, че българската здравна система не е сигурна, са абсолютна лъжа. "Тя е и финансирана добре. Аз пращах правителствения самолет да прибере наши деца от Италия. Конституцията ни е такава. Не можем да кажем на българите „Стойте си в Холандия“.

Тези двете жени, които си дошли от Холандия, прибрали се в Хасково и тогава казали на лекаря "Ние сме с коронавирус" - това е престъпление.

Но това, че сме ги прибрали, не е грешка. Те са българи. В България е най-сигурно. В България е най-хубаво", завърши премиерът. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай