Неделя,

Борисов: Не можем да откажем на българите да се приберат

От: Стандарт -
A
A
A

Не можем да оставим българите в чужбина и да им кажем „Стойте си в Холандия“. Така премиерът Бойко Борисов коментира прибирането на българи с коронавирус от Амстердам.

"Българите сме големи нихилисти. Когато се обяви пандемията, всички панически бягаха към България да се лекуват. Защо не си стояха в Холандия? Защото се оказа, че в България само като кихнеш, веднага идва доктор. В другите държава - Германия, Австрия, се записваш и чакаш два месеца за доктор. А нашите доктори, медицински сестри, лаборанти устояха на напора", коментира премиерът. 

По думите му тази приказка, че българската здравна система не е сигурна, са абсолютна лъжа. "Тя е и финансирана добре. Аз пращах правителствения самолет да прибере наши деца от Италия. Конституцията ни е такава. Не можем да кажем на българите „Стойте си в Холандия“.

Тези двете жени, които си дошли от Холандия, прибрали се в Хасково и тогава казали на лекаря "Ние сме с коронавирус" - това е престъпление.

Но това, че сме ги прибрали, не е грешка. Те са българи. В България е най-сигурно. В България е най-хубаво", завърши премиерът. 

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички