Четвъртък,

40% от българите не вярват, че хора умират от ковид

От: Рачо Рачев -
529
40% от българите не вярват, че хора умират от ковид
A
A
A

40% от българите вярват, че данните за смъртните случаи от коронавируса са фалшиви, а една трета от сънародниците ни определят мерките за борба с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите вярват, че Covid-19 е измислица, сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, направено сред 800 пълнолетни между 22-ри октомври и 8-и ноември.

Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини.

Ситуацията с Covid-19 и "зелената сделка" са най-често атакуваните от хибридните медии теми у нас.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията поясни, че тези теми се използват най-често за противопоставяне на българите и в сегашната предизборна кампания: "Тази токсична смес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в социалните медии поставят България в проблемно положение, което изисква тези въпроси за отношението между свободата на словото и социалните медии да се разглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от кампанията за президентски и парламентарни избори".


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com