Тежка нощ в Украйна! Руски ракети донесоха нов ужас

Въздушна тревога тази нощ бе обявена на територията на цяла Украйна

Тежка нощ в Украйна! Руски ракети донесоха нов ужас | StandartNews.com

Тежка нощ в Украйна! Руски ракети донесоха нов ужас

Въздушна тревога тази нощ бе обявена на територията на цяла Украйна. Съобщава се за 20 ранени след руска въздушна атака в централния украински град Днипро.

Видео, споделено от украинския президент Володимир Зеленски, показва спасители, претърсващи останките от двуетажна сграда в Днипро.

Според областния управител Серхий Лисак сред ранените има 5 деца, като състоянието на три момчета се оценява като сериозно. Общо 17 от пострадалите са закарани в болница. След атаката в Днипро са избухнали пожари, допълва Лисак.

Експлозии се чуха и над столицата Киев, където отново се задействаха системите за противовъздушна отбрана. Съобщения за взривове имаше и в други части на Украйна в събота. Длъжностни лица в Суми, на север, са регистрирали 87 взрива в резултат на руски обстрел. Говори се за ранени и унищожаване на инфраструктура. За повече от десет експлозии беше съобщено и в окупираните от Русия южни градове Бердянск и Мелитопол, но без подробности. В самата Русия официални лица заявиха по-рано вчера, че още двама души са били убити при нови атаки в граничния регион Белгород.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай