Русия постави ултиматум за зърното от Украйна

От МВнР на Русия определиха атаката над севастопол като "пълно безобразие"

Русия постави ултиматум за зърното от Украйна | StandartNews.com

За възможността Русия да се върне към зърнената сделка може да се говори, едва след като станат известни всички обстоятелства на нападението срещу корабите на Черноморския флот на Руската федерация във водите на Севастопол. Това заяви заместник-министърът на външните работи на страната Андрей Руденко, предава РИА Новости.

Дипломатът нарече атаката "пълно безобразие", което нарушава всички постигнати споразумения.

"Затова – вероятно, едва след като станат известни всички подробности, ще може да се говори какви ще бъдат следващите стъпки“, поясни заместник-външният министър на Русия.Руденко припомни още, че Москва е свикала заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да обсъди този въпрос.

Москва обяви излизането си от зърнената сделка на ООН, която гарантира износа на продукти от пристанищата на Украйна, след "терористичната атака“ във водите на Севастопол.

Според Министерството на отбраната в Москва подготовката на атаката и обучението на военнослужещи от украинския 73-ти специален център за морски операции са извършени под ръководството на специалисти от Великобритания. Атакуваният транспорт и инфраструктура са били използвани за опериране на хуманитарния маршрут като част от зърнената сделка.

Източник:  focus-news.net

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай