Русия измисли как ще се бори със западните танкове

Освен всичко друго се обучават танкови екипажи "директно за танков дуел"

Русия измисли как ще се бори със западните танкове | StandartNews.com

В армията на Русия са разработени насоки за борба с танковете западно производство, които постъпват на въоръжение в украинската армия, съобщи началникът на Центъра за бойна подготовка в Мулино Евгений Арифулин в ефира на телевизионния канал "Звезда" на руското министерство на отбраната, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

Според него в Мулино се обучават танкови екипажи "директно за танков дуел". Освен това на полигона се обучават оператори на дронове, снайперисти и картечари за борба с танкове, каза Арифулин.

"Добрият картечар, добрият снайперист ще лишат (танка) от "зрение", а гранатометчиците ще го застрелят. Новото е добре забравеното старо. Така са правили дядовците през Втората световна война. Там бяха създадени и специални противотанкови групи", цитира думите му ТАСС.

Според информация от открити източници Украйна е получила 18 танка "Леопард" 2A6 от Германия и 14 танка "Леопард" 2A4 от Полша. Великобритания прехвърля 14 танка "Чалънджър 2" в Украйна, първата партида вече е пристигнала в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай