Путин облече бяла престилка, изплаши цяла болница

Той постоянно се интересува и контролира темата за условията за ранените

Путин облече бяла престилка, изплаши цяла болница | StandartNews.com

Президентът Владимир Путин посети днес за пръв път ранени в Украйна руски войници, три месеца след началото на руската инвазия в съседната страна, предаде Франс прес.

На кадрите, разпространени от руската телевизия, се вижда как Путин, облечен с бяла престилка, разговаря с войниците в една от московските военни болници.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че държавният глава "постоянно се интересува и контролира темата за условията, които са предоставени за ранените в хода на специалната военна операция", отбелязва ТАСС. Освен това, говорителят допълни, че сега президентският график "позволи на Путин лично да посети и да се запознае (с условията), и най-важното да поговори с (руските) военни".

Путин пристигна също днес в централата на министерството на извънредните ситуации на улица "Ватутин" в Москва, за да представи лично пред колегията на министерството на новия министър Александър Куренков.

По-рано днес кандидатурата му на този пост бе одобрена от Съвета на федерацията. По-късно държавният глава подписа указ за назначаването на Куренков за министър.

Руският президент представя министри в редки случаи. Обикновено това задължение се възлага на отговорните вицепремиери, посочва ТАСС.

Предишният министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев загина през септември 2021 г., падайки от скала в Северен Сибир. Той беше един от бившите телохранители на Путин и държавният глава лично присъства на погребението му.

Куренков подобно на Зиничев е работил във Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия. По-късно той е заемал длъжности във Федералната служба за охрана (ФСО) и в Националната гвардия, посочва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай