Кой е виновен за войната? Говори бивш посланик в Москва

В момента Путин се бори за собствения си живот, заяви Илиян Василев

Кой е виновен за войната? Говори бивш посланик в Москва | StandartNews.com

“В момента Путин се бори за собствения си живот. Събитията от Украйна ще се преместят към Москва. Русия живее към лепилото, което е насилие - вътре и отвън. Територията на Русия е голяма и не може да бъде усвоена икономически”, заяви в предаването “Тази неделя” бившият посланик на България в Москва Илиян Василев. 

“Очевидно това, което Путин искаше да внуши, че всичко се развива по план, някак си няма как да бъде вярно, защото първоначалните намерения да завладее Киев. Русия търпи огромни загуби. Във войната в Украйна са загинали 50 000 руски войници, това са три пъти повече, отколкото в Афганистан. Това е най-голямата загуба за Русия от Втората световна война насам”, добави той. 

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия. 

“Сега това, което той да направи е да ескалира залозите без да уверен, че може да промени хода на войната”, каза бившият посланик в Москва.

Според него 99% е сигурно, че Русия ще признае референдумите в украинските райони Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон.

"Правителството на Борисов е виновно за тази война, защото ние построихме най-стратегическия проект "Турски поток", който бе условие Путин да нападне Украйна. Развързахме му ръцете да атакува", заяви Василев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай