„Касапина от Буча“ командвал убийствата на цивилни

Украинското разузнаване твърди, че е възможно Омурбеков да се върне на фронтовата линия

„Касапина от Буча“ командвал убийствата на цивилни | StandartNews.com

Полковникът от руските въоръжени сили Азатбек Омурбеков стана известен с прозвището „Касапина от Буча“. Той е командир на 64-а мотопехотна бригада на армията. Според украинска група, която следи руските военни и спецслужби, той е отговорен за клането на цивилни в Буча, пише британският в. „Таймс“.

Смята се, че Омурбеков е на около 40 години. На редките негови снимки, които се разпространяват в социалните мрежи, той е с униформа, шапка и две звезди на пагоните на раменете, които бележат чина му.

На една от фотографиите Омурбеков е сниман заедно със свещеник от Руската православна църква. Според медиите снимката е направена през ноември 2021 г., когато той е получил благословия от църковния служител.

Според официалните данни за службата му в армията Омурбеков е награден за изключителни заслуги през 2014 г. от заместник-министъра на отбраната Дмитрий Булгаков.

Според украинците именно Омурбеков е отговорен за убийствата на цивилни в Буча, тъй като той е бил начело на частта, участвала в превземането на града. Според руското министерство на отбраната той и неговата 64-а мотопехотна бригада вече са напуснали Украйна и се намират в Беларус. Украинското разузнаване твърди, че е възможно Омурбеков да се върне на фронтовата линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай