Гръмко изказване! Путин посочи съдбата на Украйна

Как ще завърши войната според него

Гръмко изказване! Путин посочи съдбата на Украйна | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин няма съмнение, че Москва ще излезе победител в Украйна, въпреки военните неуспехи и огромните човешки загуби в продължилата почти година офанзива, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Победата е "гарантирана, не се съмнявам в това", заяви Путин пред работници във фабрика в Санкт Петербург и заяви, че "единството и солидарността на руския народ, смелостта и героизмът на нашите бойци и, разбира се, работата на военно-промишления сектор" ще осигурят победата.

На 11 януари руското министерство на отбраната съобщи, че началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов вече оглавява руските сили, които се бият в Украйна. Генерал Сергей Суровикин, който беше назначен на същата длъжност само три месеца по-рано, беше понижен до заместник на Герасимов. Разместването предизвика спекулации за разочарование в Кремъл от липсата на напредък на бойното поле, пише Марк Галеоти за "Ал Джазира", предаде Нюз.бг.

По ирония на съдбата Суровикин е признат както от руски, така и от украински бойци като един от най-компетентните командири на Москва.

Той смята задържането на изолирания град Херсон за загубена кауза и успява да убеди президента Владимир Путин да му позволи да го напусне. Това е въпреки факта, че президентът иска градът да остане под руски контрол. Въпреки че изтеглянето под обстрел е трудна за провеждане операция, Суровикин я управлява спретнато и с ограничени жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай