Формула за мир! Какво поиска Зеленски

Президентът на Украйна е Саудитска Арабия

Формула за мир! Какво поиска Зеленски | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е започнал своето посещение в Саудитска Арабия, съобщи Укринформ, като се позова на публикация на украинския държавен глава в Telegram. 

"Пристигнах в Саудитска Арабия. Ще говоря на срещата на върха на Арабската лига. Ще се срещна с престолонаследника принц Мохамед бин Салман Ал Сауд и ще проведа други двустранни преговори", каза Зеленски.

ВИЖ ОЩЕ: Експерт посочи чудесата, които ще спасят Украйна

Той също така информира, че сред приоритетите на посещението му е връщането на всички политически затворници от Крим и други територии, временно окупирани от руските нашественици, както и на всички пленени и незаконно депортирани граждани, пише БТА.

Освен това, Зеленски възнамерява да представи украинската формула за мир, в чието прилагане, според него, е необходимо да се включат възможно най-много държави, както и да обсъди гарантирането на енергийната сигурност през следващата зима. 

"Друг приоритет е защитата на мюсюлманската общност в Украйна. Заедно с нас е Мустафа Джемилев, лидер на кримско-татарския народ. Крим беше първият, който пострада от руската окупация и повечето от хората, които са подложени на репресии в окупирания Крим, са мюсюлмани", добави Зеленски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай