Министър Грудев откри павилион за български продукти в Китай

Министър Грудев откри павилион  за български продукти в Китай | StandartNews.com

„За мен е чест да открия първият българския павилион на територията на всеобхватната търговска зона на Ханджоу." Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на откриването на национален павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в гр. Ханджоу, Китай. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Много е важно по-нататъшното развитие на сътрудничеството в областта на земеделието и храните между България и Китай, подчерта той. „Надявам се повече потребители на китайския пазар да имат възможност да се запознаят със земеделски продукти от нашата страна, като днес поставяме едно добро начало", каза още Грудев.

Това е първи пилотен павилион, който се открива по линия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), обясни министърът. И добави, че се надява и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в Китайската /Шанхайската/ пилотна зона за свободна търговия.

От своя страна г-н Ли Бин, директор на „Ханджоу Е-Роад Екомерс", заяви, че този павилион е мост на сътрудничество между двете държави и прозорец към български продукти за Китай.

По време на откриването посетителите имаха възможност да опитат български продукти като кисело мляко, мед и вино. Изложени бяха още сладка, натурални сокове и розови козметични продукти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай