YouTube ще позволи на повече създатели да монетизират присъствието си

Компанията намалява изискванията за допустимост за Партньорската програма

YouTube ще позволи на повече създатели да монетизират присъствието си | StandartNews.com

YouTube ще позволи на повече създатели да монетизират присъствието си в платформата, включително създатели с по-малко последователи.

Компанията намалява изискванията за допустимост за Партньорската програма на YouTube и отваря методи за монетизиране за по-малки създатели, включително платен чат, бакшиши, членство в канали и функции за пазаруване.

Съгласно новата политика за допустимост, YPP ще бъде отворен за творци, след като достигнат 500 абонати – половината от броя, който YouTube имаше преди . Други показатели също се променят: участващите творци ще имат нужда от 3000 валидни часа гледане вместо 4000 или 3 милиона гледания на Shorts в сравнение с първоначалните 10 милиона. По-ниските изисквания първоначално ще бъдат въведени в САЩ, Обединеното кралство, Канада, Тайван и Южна Корея.

По-малките създатели все пак ще трябва да разширят своя отпечатък, за да спечелят приходи от реклами, като YouTube казва, че съществуващите изисквания на YPP ще останат за споделяне на приходите (компанията отбелязва, че създателите няма да трябва да кандидатстват отново в програмата, след като достигнат по-високите изисквания) . YouTube използва своята програма за споделяне на приходите от реклами, за да примами създателите да правят пари, особено за да подсили съдържанието на компанията в кратък формат през последните месеци, като въведе програма за споделяне на приходи от реклами за Shorts.

Други платформи като TikTok също свалиха летвата за достъп до функциите за осигуряване на приходи от творци. По-рано този месец компанията обяви , че нейната функция за платена стена за видео, Series, ще бъде достъпна за създатели с повече от 10 000 последователи, но че потребителите с 1000 последователи, които отговарят на други изисквания, също могат да кандидатстват за участие в програмата. Поредицата дава на създателите опцията да споделят първокласно съдържание, за достъп до което феновете могат да плащат.

И в двата случая по-малките създатели получават шанс да печелят пари от фенове и последователи, които плащат за допълнително съдържание, взаимодействия или по друг начин подкрепят създателите финансово. Функции за осигуряване на приходи като бакшиши или стени за плащане са налични в други платформи за създатели и във всеки случай изискват аудитория, която е готова да харчи пари.

Други потоци за осигуряване на приходи също се отварят за по-широка група творци. Партньорската програма за пазаруване , която преди беше достъпна само с покана за избрани творци, сега е достъпна за участници в YPP в САЩ с най-малко 20 000 абонати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай