Свързаният с Instagram съперник на Meta в Twitter ще бъде наличен до дни

Meta описва Threads като „приложението за текстови разговори на Instagram“

Свързаният с Instagram съперник на Meta в Twitter ще бъде наличен до дни | StandartNews.com

От доста време се знае, че Meta изгражда конкурент на Twitter, но сега има по-ясна представа кога ще стане достъпен. Списък за приложението, наречено Threads, се появи в iOS App Store с очаквана дата на пускане на 6 юли. През май излезе доклад, в който се казва, че услугата за микроблогинг е към завършване и може да излезе най-скоро в края на юни. Въпреки че стартирането в края на юни не се случи съвсем, приложението може да пристигне в момент, когато потребителите на Twitter са по-склонни (и може би дори нетърпеливи) да опитат алтернатива. 

Наскоро Twitter постави ограничение за това колко туита може да прочете непроверен акаунт на ден. В публикация Илън Мъск обяви, че верифицираните акаунти - което се превежда като плащащи потребители - могат да четат 6000 публикации на ден, докато непроверените/неплащащи потребители могат да четат само 600. Той каза, че уебсайтът приема мярката, за да "се справи с екстремни нива на изтриване на данни [и] манипулиране на системата." Обикновен потребител може лесно да достигне 600 публикации, така че хората, които не са плащали $8 до $11 на месец за синя отметка, в резултат на това са били блокирани от своите емисии. 

Meta описва Threads като „приложението за текстови разговори на Instagram“. Въз основа на снимки, публикувани за приложението, потребителите могат да запазят своя акаунт в Instagram и да следват същите акаунти, които следват в платформата за споделяне на снимки. Това означава, че потребителите ще имат вече съществуващи последователи и кръгове в новото приложение, което му дава предимство пред други конкуренти на Twitter. Потребителите също така ще могат да избират поверителността на своите публикации и да ги правят видими за всеки, за профилите, които следват, или само за акаунтите, които споменават. Те ще могат също така да изпращат и споделят публикации на други хора. 

Предишни доклади казаха, че конкурентът на Meta в Twitter ще бъде децентрализирана услуга, която е съвместима с Mastodon, но не е ясно дали това все още е така, когато стартира. Ще разберем със сигурност до няколко дни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай