Слушалките AirPods на Apple няма да получат USB Type-C до следващата година

Apple вече замени патентованите портове в новия iPad с USB Type-C

Слушалките AirPods на Apple няма да получат USB Type-C до следващата година | StandartNews.com

Според известния пазарен анализатор Минг-Чи Куо калъфът за слушалки AirPods ще получи порт за зареждане USB Type-C още през следващата година. Въпреки това експертът смята, че е вероятно калъфът на AirPods Pro 2, който се очаква по-късно тази година, все още да използва порта Lightning.

Разбира се, калъфът USB Type-C няма да е толкова удобен, ако потребителят е свикнал да зарежда iPhone и слушалките с един кабел, но в други случаи единният конектор за зареждане USB Type-C за съвременната електроника ще бъде положителна стъпка за потребителите.

През май Куо вече съобщи, че Apple работи по вариант на iPhone, оборудван с USB Type-C, който вероятно ще се появи през следващата година. Това е в съответствие със слуховете, разпространени от известния журналист Марк Гурман, който твърди, че компанията вече тества смартфони с такива конектори. Според него въпросните устройства ще се появят на пазара най-рано през следващата година.

Известно е, че Apple вече замени патентованите портове в новия iPad с USB Type-C, а според слуховете решението за преминаване към тях и в други устройства е свързано със закон, който предстои да влезе в сила в ЕС. Съгласно него смартфоните, продавани в ЕС, трябва да поддържат зареждане през USB Type-C още през есента на 2024 г. Крайните срокове за други устройства ще бъдат обявени по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай