Samsung регистрира марката Flex G за хибриден смартфон и таблет с гъвкав екран

Flex G е регистриран от Корейската служба за интелектуална собственост (KIPRIS)

Samsung регистрира марката Flex G за хибриден смартфон и таблет с гъвкав екран | StandartNews.com

Според онлайн източници Samsung Display си е осигурила правата върху търговската марка Flex G, която евентуално може да се използва за пускане на пазара на мобилни устройства с нов форм фактор с гъвкав дисплей с две линии на извивките.

Според визията на Samsung устройството Flex G ще има голям гъвкав екран със страни, които могат да се сгъват в корпуса. Теоретично, допълнителен дисплей може да бъде разположен от външната страна на притурката. По този начин потребителят ще получи хибрид между смартфон и таблет.

Flex G е регистриран от Корейската служба за интелектуална собственост (KIPRIS). Освен това Samsung Display по-рано придоби права върху марката S Flex за устройството, което има части от тялото, които се сгъват като акордеон, в резултат на което една от трите части е от външната страна.

Все още не е ясно кога подобни джаджи ще се появят на търговския пазар. Но си струва да се отбележи, че прототипи вече бяха показани по време на изложението за потребителска електроника CES 2022.

Наблюдателите също така предполагат, че Samsung Display може да доставя своите гъвкави дисплеи с две гъвкави линии на производители на мобилни устройства от трети страни. Самата компания не е коментирала ситуацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай