Пет експертни съвета за по-здрав имунитет без лекарства

Началото на годината по традиция е време за нови планове и новогодишни обещания- да започнем да тренираме, да ходим на фитнес, да ядем по-здравословни храни... А здравето и физическите активности винаги са заемали централно място в тези обещания

Пет експертни съвета за по-здрав имунитет без лекарства | StandartNews.com

Началото на годината по традиция е време за нови планове и новогодишни обещания- да започнем да тренираме, да ходим на фитнес, да ядем по-здравословни храни, ще подреждаме вкъщи... А здравето и физическите активности винаги са заемали централно място в тези обещания.

Но след ентусиазма на новите активности, хората лесно губят мотивация и скоро се връщат към старите си навици.

Затова експерти на световната търговска марка VIVASAN, която предлага швейцарски хранителни добавки, произвеждани по уникални собствени рецепти, са подбрали няколко полезни съвети за лесни промени, които можем да въведем в ежедневието си, за да подсилим организма си и да живеем по-здравословно.

„Съвременният начин на хранене, стресът и като цяло начинът ни на живот са само малка част от факторите, които водят до редица дефицити в организма – най-вече на важни за имунитета минерали, витамини и нутриенти. Добрата новина е, че това е поправимо и има лесни стъпки, с които можем да постигнем значим позитивен ефект за здравето си“ - казва Томас Гьотфрид, основател на VIVASAN.

Започнете с бавна промяна

Преди всичко трябва да имате предвид, че промяната на навиците е бавен процес и се изисква постоянство. Отказването от цигарите, започването на тренировки или включване на повече богати на хранителни вещества храни, са важни стъпки към подобряване на здравето, които обаче не могат да станат за ден или два. Затова имайте търпение! Хубавото е, че ако всеки ден правим по нещо в тази посока, рано или късно ще видим ефекта от усилията ни.

Приемайте качествени хранителни добавки

Хранителните добавки не са лекарство, а средство за превенция. Качествените добавки дават на организма редица витамини и минерали, които не можем да си добавим по друг начин и могат да бъдат в помощ да прекараме по – леко или дори да предотвратим някое заболяване. Често те могат да се окажат най-добрата форма на превенция срещу най-актуалните за сезона вируси, включително грип и редица други заболявания. Важно е обаче да се подбират само добавки, които са сертифицирани, с доказан произходи и са се утвърдили във времето, защото са спечелили доверието на потребителите.

Наспивайте се

Неслучайно старите хора повтарят, че сънят е здраве. Много от често срещаните около нас здравословни проблеми се дължат именно на недостатъчното или неправилното спане. Сънят (минимум 7 часа на нощ) оказва решаващо значение за тялото и мозъка и е отговорен за възстановителни биохимични процеси, свързани с нервната, ендокринната, имунната и храносмилателна системи. Ако не успявате да заспите, изградете си навик да лягате по едно и също време, включете ароматерапия с етерични масла (лавандула, например) и вечеряйте най-късно 3 часа преди да се отправите за леглото.

Прекарвайте повече време на открито

Преоткрийте парковете и алеите около дома ви. Дори в студените дни чистият въздух прави чудеса, а само 30 - 60 минути на открито ще бъдат достатъчни, за да калите организма си. Това не само ще подобри вашия имунитет, но и ще проясни мисълта ви, ще ви помогне да си отпочинете и може би дори да откриете решения на проблеми, с които сте си блъскали главата в продължение на часове в офиса.

Поддържайте здравословно тегло

Да обръщаме внимание на теглото си е една от най-важните метрики за цялостното ни здравословно състояние, както и за външния ни вид. Доказано е, че наднорменото тегло може да бъде причина за по-слаб имунен отговор от страна на организма и да предизвика редица проблеми – от сърдечно-съдови заболявания, до хипертония и диабет.

Когато говорим за здраве, ключов момент е да подхождате холистично. Това означава, ако има определен проблем, да потърсите причината за него, а не просто да го потиснете.

“Всяко заболяване е нарушение на структурата на някакъв орган. Причината за такова разстройство е липсата на вещества в храната и преди всичко на активни вещества (микроелементи и витамини), които определят качеството й. Средно за изграждането на една клетка са необходими 600 вещества, 80% от тях са микроелементи и витамини. За да се даде пълен набор от тези вещества, са необходими много хранителни продукти, които няма как да си набавим в ежедневието. Ето защо на помощ идват хранителните добавки, които допълват липсващото качество на хранителните продукти и необходимия набор от химични елементи“, добавя Гьотфрид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай