Не може да бъде. Боядисват асфалт с тонер касети

Тонерът, извлечен от касетите, също се гранулира в пелети от рециклиран тонер (RTPs), след което се използва от партньора на Canon Basic Construction Company като багрило и свързващо вещество в асфалта

Не може да бъде. Боядисват асфалт с тонер касети | StandartNews.com

В "зелените" проекти са открити редица изненадващи приложения на високотехнологични продукти. Въпреки че касетите не съдържат много тонер в тях все пак има нещо останало, а Canon, производител на тонер касети, е намерил ново приложение. Отпадъкът ще бъде превърнат в гранули за използване като оцветител на асфалт и свързващо вещество.

Canon Environmental Technologies, базиран във Вирджиния, САЩ, е най-големият център за рециклиране на касети на компанията. Проектът за рециклиран тонер на пелети първо разделя тонер касетите по вид материал и автоматично ги разглобява, като превръща пластмасовите компоненти в пелети, а металните компоненти - в нови тонер касети, и връща тонера на партньорите си за рециклиране.

Тонерът, извлечен от касетите, също се гранулира в пелети от рециклиран тонер (RTPs), след което се използва от партньора на Canon Basic Construction Company като багрило и свързващо вещество в асфалта. Това е оправдано, тъй като самият тонер се състои основно от микрочастици пластмаса, въглероден прах и силициев диоксид.

След няколкогодишно проучване на безопасността на такова съединение Министерството на транспорта на Вирджиния най-накрая одобри използването на гранулите в асфалта на Basic Construction, използван например за настилка на местни пътища. След като оценява технологията, строителната компания започва да купува 100% от тонер пелетите, произведени в центъра за рециклиране.

Това обаче не е първият случай, в който се правят опити за намиране на нови приложения на отпадъците. През 2013 г. TonerPave, свързващо вещество, съдържащо тонер, беше експериментално използвано в асфалт, използван в Мелбърн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай