OnePlus представи универсален външен охладител за смартфони - 45W Liquid Cooler

Системата трябва да бъде налична на пазара до края на тази година

OnePlus представи универсален външен охладител за смартфони - 45W Liquid Cooler | StandartNews.com

Освен концептуалния модел на смартфона OnePlus 11 с Liquid Cooler (LCS), марката OnePlus на показа и по-универсално решение на Световния мобилен конгрес (MWC). Това е самостоятелна външна охладителна система, подходяща за всеки смартфон, която позволява по-добра производителност при игри и приложения, изискващи много ресурси.

Според онлайн изданието Stuff системата трябва да бъде налична до края на тази година. Очаква се тя да осигури на мобилните геймъри леко увеличение на кадровата честота - където е възможно.

Докато Active CryoFlux LWD, използван в концептуалния вариант на OnePlus 11, помага за охлаждането на чипсета с 1-2 градуса в сравнение с обикновен смартфон от същия модел, технологията TEC, използвана в независимия 45W модул Liquid Cooler, осигурява на смартфона с цели 20 градуса по-ниска температура. Това в частност означава, че процесорът ще може да работи на по-високи честоти, без да прегрява или тропа, което от своя страна ще осигури по-висока кадрова честота в игрите, особено за тези, които разчитат на дълги игрови сесии.

Самият охладител се прикрепя към смартфона с помощта на специални пружинни щипки и е съвместим с повечето марки, освен със самата OnePlus. Забележително е, че нововъведението се свързва към устройство с доста голям радиатор - с размерите на външен твърд диск или дори рутер. По-голямата част от охладителната система е скрита в корпуса, така че за разлика от други подобни решения, потребителят няма да усети излишната топлина, която се изхвърля навън.

"Термоелектрическото" охлаждане започва веднага след свързването на охладителя към смартфона, а бутонът на основния модул ви позволява да настроите интензивността на охлаждането. За съжаление, охладителната система не включва зареждане на смартфона, така че на мобилните геймъри може да се наложи да свържат друг кабел към смартфона си по време на игровите сесии.

Продажбите и цените ще бъдат обявени на по-късна дата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай