Очилата за добавена реалност на Apple ще бъдат забавени до 2025 г. поради проблеми с разработката

PP Foresight смята, че пазарът на устройства с добавена и виртуална реалност все още е в начален стадий на развитие

Очилата за добавена реалност на Apple ще бъдат забавени до 2025 г. поради проблеми с разработката | StandartNews.com

Със завидно постоянство различни експерти от индустрията правят прогнози за датата на пускане на очилата за добавена реалност на Apple, върху които компанията работи от години, ако се доверим на неофициални източници. Според анализатори от Haitong International Tech Research в момента подобно устройство на Apple се отлага за 2025 или 2026 г. поради проблеми с разработката.

PP Foresight смята, че пазарът на устройства с добавена и виртуална реалност все още е в начален стадий на развитие. Според тях тук действа принципът "намиране на проблем за вече съществуващо решение". Въпреки че има различни приложения за такива устройства, степента им на навлизане все още не е голяма. Grand View Research оценява капацитета на пазара на устройства за виртуална реалност на 21,83 млрд. долара през миналата година, а до края на десетилетието се очаква средният темп на растеж да достигне 15 %.

Въпреки това анализаторите смятат, че пазарът е напълно готов за умните очила на Apple със свързаност с iPhone и някои основни функции за добавена реалност. Такова устройство може да осигури ефект на новост, без да е прекалено натрапчиво. PP Foresight вярва, че когато Apple пусне на пазара очила с добавена реалност, устройството ще се превърне в пробив за целия пазар и ще стимулира търсенето на подобни продукти от конкурентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай