Нови подробности за проекта 92, клонинг на Twitter, който се създава от екипа на Instagram

Проектът идва в отговор на недоволството, което някои потребители на Twitter изразиха, след като Илон Мъск купи услугата за микроблогове

Нови подробности за проекта 92, клонинг на Twitter, който се създава от екипа на Instagram | StandartNews.com

Ръководител на Meta е показал екранни снимки на предварителна версия на приложението за микроблогове, което екипът на Instagram разработва по време на среща, съобщава The Verge. По време на фазата на разработка платформата носи кодовото име Project 92, но до пускането на публичната версия може да бъде преименувана на Threads.

Приложението ще бъде базирано на Instagram, но ще поддържа отворения децентрализиран протокол за социални мрежи ActivityPub - това означава, че акаунтите могат да бъдат пренасяни на други платформи, включително Mastodon. Регистрацията в новата услуга ще се извършва чрез системата за акаунти на Instagram, която ще помага за попълване на основните полета с информация за потребителя. Продуктовият директор на Meta Крис Кокс нарече проекта "нашият отговор на Twitter" по време на среща с персонала на компанията.

Проектът идва в отговор на недоволството, което някои потребители на Twitter изразиха, след като Илон Мъск купи услугата за микроблогове. Г-н Кокс заяви, че блогърите и социалните активисти "се интересуват от интелигентно управлявана платформа, на която могат да се доверят и да разчитат". Проектът на компанията се основава на принципите на "сигурност, лекота на използване и надеждност", а блогърите трябва да имат "стабилно място за работа и разширяване на аудиторията си".

Компанията вече е спечелила подкрепата на някои известни личности и води преговори с други, като Опра Уинфри и Далай Лама. Работата по приложението започна през януари и то ще бъде публично достъпно "веднага щом можем", заключи висшият ръководител на Meta.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай