NHL и FIFA по руски: Русия се стреми да разработи собствени симулатори за футбол и хокей

Поради трудностите при сключването на лицензионни споразумения с чуждестранни спортни клубове, в бъдещите игри на FIFA и NHL от SMP ESports ще бъдат представени само отбори от Русия и "приятелски страни".

NHL и FIFA по руски: Русия се стреми да разработи собствени симулатори за футбол и хокей | StandartNews.com

Коммерсант съобщава, че след руската Assetto Corsa структурите на Борис Ротенберг също възнамеряват да пуснат футболни и хокейни симулатори, които да заменят чуждестранните FIFA (сега EA Sports FC) и NHL.

SMP ESports (SMP Digital Sports LLC), която принадлежи на Ротенберг, ще започне да разработва футболни и хокейни симулатори в рамките на три години. Според "Комерсант" инвестициите на компанията на първия етап ще възлизат на около 300 млн. рубли.

Източник на "Комерсант" в голям дистрибутор на игри смята, че 300 млн. рубли са недостатъчна сума за производство, тъй като в света "бюджетите за подобни проекти започват от 5 млн. долара" (около 482 млн. рубли по текущия курс).

Вероятно, смята информаторът, поради трудностите при сключването на лицензионни споразумения с чуждестранни спортни клубове, в бъдещите игри на FIFA и NHL от SMP ESports ще бъдат представени само отбори от Русия и "приятелски страни".

Източникът се съмнява в перспективите на тези игри сред широката аудитория. В същото време VK Play може да подкрепи популяризирането на проекта, който сега се възползва от "партньорство с всякакви разработчици".

Главният изпълнителен директор на SMP ESports Георги Гнутов заяви: "Основната ни цел е да съберем екип от разработчици, които няма да се ограничават до конкретни спортове, а ще могат да създават всякакви игри, базирани на местния енджин".

По-рано основаната от Ротенберг руска програма за развитие на моторните спортове SMP Racing сключи стратегическо партньорство с шампионата за киберспорт Games of the Future. В него могат да бъдат представени симулатори на бъдещето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай