Калифорния даде зелена светлина за таксита без шофьор

Разширява се дейността на Waymo и Cruise

Калифорния даде зелена светлина за таксита без шофьор | StandartNews.com

Калифорнийските регулатори дадоха одобрение в четвъртък на две съперничещи компании за роботиксита, Cruise и Waymo, да управляват своите автомобили без водачи 24/7 в цял Сан Франциско и да таксуват пътниците за техните услуги.

Дългоочакваното гласуване, което последва приблизително шест часа публичен коментар както за, така и против такситата без шофьори, дойде на фона на сблъсъци между компаниите за роботикакси и някои жители на хълмистия град. Сред тези, които споделиха загрижеността си относно технологията, са хората, които реагираха бързо в Сан Франциско, ръководителите на градския транспорт и местните активисти.

Комисията за комунални услуги в Калифорния регулира самоуправляващите се автомобили в щата и гласува 3 към 1 в полза на разширяването на дейността на Waymo и Cruise.

Това означава, че жителите и посетителите на Сан Франциско ще могат да плащат такса, за да се возят в такси без шофьор, поставяйки началото на ново автоматизирано състезание за шофьори на таксита и превозни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай