Какво да очакваме на WWDC 2022: iOS 16, MacBook Air с процесор M2 на Apple и още

В понеделник Apple ще представи iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, macOS 13 и tvOS 16

Какво да очакваме на WWDC 2022: iOS 16, MacBook Air с процесор M2 на Apple и още | StandartNews.com

Worldwide Developers Conference 2022 ще започне на 6 юни. В понеделник Apple ще представи iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, macOS 13 и tvOS 16. Освен това по време на събитието разработчиците могат да представят хардуерни иновации или да обявят продукт, който ще се появи на пазара в бъдеще. В навечерието на WWDC 2022 ще ви разкажем какво да очаквате от тазгодишното изложение.

iOS 16 с поддръжка на постоянно включен дисплей

Един от най-очакваните нови продукти е iOS 16 - новата версия на мобилната операционна система. Apple ще разкрие повече информация за iOS 16, която се очаква да вдъхне живот на следващото поколение iPhone, в рамките на предстоящата си презентация.

Според слуховете, iOS 16 ще има преработен център за известия при заключен екран. Очаква се подобрените функции да се появят в режима "Фокус", който беше представен миналата година. Съобщава се, че новата версия на операционната система ще получи поддръжка на винаги включен дисплей за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, които ще бъдат представени през есента. iOS 16 може да се сдобие с тапети с уиджети, допълнителни функции в приложенията Здраве и Съобщения, последното от които се очаква да заприлича повече на модерен месинджър.

iPadOS 16 с подобрения в мултитаскинга

Очевидно е, че много от нововъведенията в iOS 16 ще бъдат актуални и в iPadOS 16. Поддръжката на няколко прозореца се очаква да бъде следващата стъпка в развитието на възможностите за многозадачна работа за таблетите на компанията. Приложенията ще се изпълняват в отделни прозорци и потребителят ще може да променя размера им и да ги премества в работното пространство по свое усмотрение.

Съобщава се, че не всички устройства на Apple ще могат да надграждат до iOS 16 и iPadOS 16. Това съобщи наскоро френският портал iPhone Soft.

MacOS 13 Mammoth с подобрена производителност и нови функции

Има голяма вероятност разработчиците да представят macOS 13 Mammoth на WWDC. Тъй като Apple завърши прехода към използване на собствени процесори в Mac-овете, е справедливо да очакваме подобрена производителност на операционната система и много функции, които ще бъдат ексклузивни за Mac-овете, базирани на процесора Apple M1. Същевременно разработчиците може да представят няколко преработени приложения за macOS 13 и обновено приложение за системни настройки, чийто стил е по-близък до този на приложението за настройки в iOS.

watchOS 9 с подобрено пестене на енергия и нови циферблати

Не се знае много за нововъведенията в watchOS 9. Очаква се платформата да донесе със себе си актуализирани циферблати, за да изглеждат по-добре на моделите с по-голям екран. WatchOS 9 ще получи подобрен режим за пестене на енергия, а ежедневните процеси и навигацията ще бъдат оптимизирани. Платформата също така ще осигури на потребителите поддръжка на повече спортни тренировки, функции за наблюдение на здравето и др.

tvOS 16 с по-задълбочена интеграция с интелигентни домашни устройства

По време на миналогодишното събитие WWDC разработчиците напълно забравиха за tvOS. Вероятно тази година платформата ще получи заслуженото внимание. Очаква се tvOS 16 да получи по-задълбочена интеграция с устройствата за интелигентен дом. Това ще направи по-удобно използването на телевизионния приемник с интелигентен високоговорител HomePod.

MacBook Air 2022 с процесор M2 на Apple

Освен редица софтуерни нововъведения Apple може да представи и друга версия на MacBook Air следващата седмица. Ако това наистина се случи, вероятно хардуерът на лаптопа ще се основава на новия собствен процесор M2 на Apple.

RealityOS - новата платформа за AR и VR комплект на Apple

Слуховете за намерението на Apple да пусне комплект за смесена реалност се носят от доста време. Въпреки това е малко вероятно да бъде обявен на предстоящото събитие. По-вероятно е разработчиците да покажат на широката публика RealityOS - нова операционна система, която ще бъде софтуерната основа за шлема за виртуална и добавена реалност на Apple. Неотдавна стана известно за регистрацията на търговската марка RealityOS, което може да означава, че анонсът на платформата е предстоящ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай