Instagram улеснява потребителите да намират местни бизнеси

Карта показва списък с места наблизо и позволява публикации за определено място или за определени видове бизнес

Instagram улеснява потребителите да намират местни бизнеси | StandartNews.com

Нова актуализация на Instagram има за цел да улесни потребителите да намират местни бизнеси или атракции чрез добавяне на карта с възможност за търсене. Тази опция позволява да „откривате популярни местни бизнеси близо до вас“, пише в свое Instagram Story Марк Зукърбърг. Картата показва списък с места наблизо и позволява да виждате публикации за определено място или за определени видове бизнес.

Има няколко начина да стигнете до картата — ако някой маркира място в публикация или история, можете да докоснете маркера и да натиснете „вижте местоположението“, за да стигнете до страницата на местоположението. Ако се движите по картата, ще можете да търсите в района, за да видите какво има наблизо.

Можете също да търсите места (включително цели градове) в раздела Изследване. Докосването на резултат от търсене на място ще ви отведе до него на картата.

След като сте потърсили даден район, можете да използвате филтри, за да стесните резултатите от търсенето, така че да виждате само ресторанти, барове, паркове или други видове места. Можете също да запазите местоположения, ако искате да ги проверите по-късно.

Компанията започна да тества актуализираната карта миналата година в определени страни, но според Зукърбърг тя вече е широко достъпна.

Instagram добави няколко функции за електронна търговия към своето приложение през последните месеци, а картата е още един ход, за да бъде платформата по-приятелска за бизнеса, макар и физически. Като се има предвид, че Facebook вече предлага определени типове бизнеси на своите страници с места и колко функции Meta споделя между своите платформи, не би било непременно изненадващо, ако видим подобна функция за карта да се показва в други приложения на Meta в близко бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай